Logo Zwembad Company Venray

Wateronderhoud

Goed water management in uw zwembad

U wilt een schoon, helder zwembad, waar u zo min mogelijk onderhoud aan hoeft te plegen, met water dat veilig is om in te zwemmen. De juiste waterkwaliteit en schoon water is dan erg belangrijk voor uw zwembad. Wij hebben alles in huis om uw water van goede kwaliteit te houden en om de kwaliteit van uw zwembadwater weer te herstellen indien u problemen ondervindt.

Wateronderhoud

Eerst testen, dan behandelen

Zoals met zoveel dingen is het eerst noodzakelijk om te testen hoe uw water er voor staat. Met de testsets van Zwembad Company heeft u snel een beeld van de verschillende waardes. Zijn de waardes niet goed, dan is het tijd om direct actie te ondernemen met de waterbehandeling. U vindt bij ons testsets voor chloor, pH, zout, fosfaat, alkaliteit en ijzer

Veilig zwembadwater

Met chloor of zout houdt u het water vrij van bacteriën en algen. Gebruik regelmatig een testsetje om de kwaliteit te controleren. Stabiliseer ook de pH waarde van uw zwembadwater. Te hoog en uw zwembad krijgt last van kalkaanslag. Te laag, dan wordt uw water corrosief.

Groen zwembadwater

Als door te veel zonlicht en te weinig chloor algen uw zwembad hebben “veroverd” moet u de algen doden met een shock behandeling. Dan opruimen met een vlokmiddel. Voorkom verdere algengroei met een anti-alg product.

Troebel water

Troebel zwemwater ontstaat door een onjuiste waterbalans. Dan ontstaan er ophoping van minuscule verontreinigingen, die niet gefilterd kunnen worden, maken het water troebel. Met een vlokmiddel klonteren deze zwevende deeltjes samen en vallen naar de bodem, waar het kan worden opgezogen.

Troebel zwemwater voorkomen

Het beste is het om troebel zwemwater te voorkomen. Zo krijgen de vervuilingen geen kans. Dit kunt u het beste doen door regelmatig te testen. Met een goede tester weet u wat u moet doen om het water "gezond" houden en voorkomt u problemen.

pH waarde en alkaliteit van zwemwater

Het is van groot belang dat het zwemwater in uw zwembad de juiste pH waarde en alkaliteit hebben. Wanneer de pH waarde niet op orde is, dan zullen andere middelen minder goed hun werk doen. De alkaliteit hangt hier sterk mee samen. De alkaliteit is de buffer van het water om zichzelf te stabiliseren. Is de alkaliteit of pH niet op orde, dan kan dit problemen blijven veroorzaken.