Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Filters / Pompen

Bij een zwembad is een Zwembad pomp en Filter essentieel. Ze zorgen er voor dat het water geleid wordt door de systemen, en dat het water van vuil ontdaan wordt. In het aanbod van pompen en filters zijn er losstaande oplossingen zoals pompen, maar ook complete sets met filters. Dit zorgt er voor dat u eenvoudig een complete oplossing in huis heeft. Weet je niet wat voor pomp je nodig hebt? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

Filters / Pompen

Zwembadwater filteren

De combinatie van pomp en filter is onmisbaar voor uw zwembad. Het is de basis van schoon zwemwater. Als je opzoek bent naar een nieuwe pomp, dan is er een eenvoudige stelregel om te bepalen welke pompcapaciteit deze moet hebben: m3 = inhoud zwembad/4. Moet het water een grote afstand afleggen naar de pomp, dan is het slim om overcapaciteit te nemen. Dus een zwaardere pomp.

Filtersets

Om de keuze van filter en pomp eenvoudiger te maken, bieden wij pasklare filter/pomp combinaties. Deze filtersets hebben zowel een zandfilter als een pomp. Deze zijn vanzelfsprekend al aan elkaar gekoppeld en geplaatst op een bodemplaat. Zo hoef je ze enkel nog in het systeem te plaatsen.

Filterglas

Filterglas is het medium welke wij aanraden in de zandfilter systemen. Het medium is fijner dan zand, waardoor er nog meer vuile deeltjes uitgefilterd kunnen worden. Daarbij heeft filterglas een langere levensduur dan filterzand.

Zwembadpomp onderdelen

Natuurlijk wilt een zwembadpomp (zoals alles) wel eens wat mankementen vertonen. Dit betekent niet dat er direct een nieuwe pomp besteld dient te worden. In ons onderdelen overzicht vindt u veel voorkomende producten die vaak vervangen dienen te worden.