Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Afmeting (l x b)

Afmeting (⌀)

Kleur

Micron

Randversterking

Vorm

Noppenfolie (Zomerafdekking)

Velen denken dat het in de zomer niet nodig is, maar een zwembadafdekking is ontzettend belangrijk voor het behoud van uw zwembad! Met een zomerafdekking zorgt u ervoor dat het water in uw zwembad, op de momenten dat u niet zwemt, minder snel afkoelt. Bovendien voorkomt u dat het water vies wordt door vallend blad of opgewaaid zand en stof. Een goede zomerafdekking beschermt het water tegen zonlicht en zorgt er zo voor dat chloor minder snel afbreekt. U zult zien dat uw chloorverbruik aanzienlijk afneemt.

1- van resultaten weergeven

Noppenfolie (Zomerafdekking)

Daarnaast krijgen algen met een zwembadafdekking voor in de zomer niet de kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier kunt u met een gerust hart de hele zomer genieten van uw zwembad.

Er zijn twee typen zomerafdekkingen die veel gebruikt worden.

  • Noppenfolie is goedkoop, isoleert en genereert ook extra warmte als de zon er overdag op staat.
  • Een foamafdekking gaat langer mee, isoleert beter en is lichtdicht, dus algen krijgen geen kans en het verbruik van chemicaliën in uw zwembad wordt drastisch verminderd.

Mocht u zelf niet weten welke zwemafdekking het best past bij uw zwembad, wij adviseren u graag!

Zomerzeil: Noppenfolie

Een zomerzeil heeft vele voordelen. Het zorgt ervoor dat het zwembad overdag opwarmt, en wanneer het niet gebruikt wordt, minder afkoelt. Het zeil drijft op het zwembad, en geeft de warmte van de zon door aan het water. Wanneer het in de nacht afkoelt, zorgt het zeil ervoor dat er minder warmte ontsnapt

Verminderd chloorverbruik

Een zomerzeil of noppenfolie zorgt ook voor een vermindering in chloor verbruik. Dit komt doordat de noppenfolie verdamping tegengaat, en de zon blokkeert. Het zonlicht breekt namelijk het chloor af. Daardoor wordt de chloorwaarde van het water lager. Het zomerzeil voorkomt dit voor een deel.

Noppenfolie plaatsen

Bij een noppenfolie raden wij een oprolsysteem aan. Zo rolt de noppenfolie eenvoudig en correct op. Dit komt de levensduur van de noppenfolie ten goede. Liever geen oprolsysteem, of past een oprolsysteem niet? Dan is het ook eenvoudig met de hand te plaatsen op het water.