Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Anti alg

Anti alg zorgt ervoor dat algen in het zwembad geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Indien je al een groen zwembad hebt, dien je eerst met een shock behandeling en aansluitend een vlokmiddel de reeds aanwezige algen te verwijderen. Vervolgens gebruik je een van deze middelen om te voorkomen dat het water weer opnieuw groen wordt.

1- van resultaten weergeven

Anti alg

Zwembad anti-alg

Algen bestrijden in het zwembad gebeurt met anti alg. Het is wel een product dat enkel werkt in combinatie met andere producten of de juiste water waarden. Test dus eerst de waterwaarden en zorg dat deze op peil zijn.

Zijn algen in het zwembad gevaarlijk?

Een groen zwembad is in de regel slecht voor de zwemmers. Door de algen in het water kunnen er maag en darm klachten ontstaan. Ook krijgen veel mensen last van irritaties aan de huid. Dit varieert natuurlijk per persoon. Het is dan ook absoluut niet aan te raden om in een zwembad te springen met veel algen.

Hoe ontstaat algengroei?

Een buitenzwembad, zowel binnen als buiten heeft last van algen. Deze ontstaan doordat er micro organismen voorkomen in het zwembad die gaan werken gedurende het jaar. Vooral in de zomer hebben deze micro organismen de kan om zich te settelen in het zwembad. Wanneer dit gebeurt zullen de bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. Door het vermenigvuldigen van de bacteriën zullen er bruine en groene plekken ontstaan. Een ander groot nadeel is dat algen zorgen voor gladheid op de plek waar het zich gaat nestelen.

Wat moet je doen tegen algen

Als oplossing tegen algen moet je je zwembad bijhouden met anti-alg. Zorg ervoor dat je met regelmaat (zoals aangegeven op de verpakking) anti alg toegevoegd aan je zwembad. Op deze manier hou je zwembad schoon. Doordat het product vloeibaar is kun je het goed verdelen over je zwembad, spa of jacuzzi. *Dit product kan niet gebruikt worden voor water waar vissen in zitten. 

Gebruiksaanwijzing anti-alg

 • Je hoort de anti alg in een emmer op te lossen en daarna gelijkmatig over het water te verspreiden. 
 • Lees altijd eerst de verpakking en gebruik op basis daar van de benodigde hoeveelheid Anti Alg. Altijd buiten bereik van kinderen houden.
  • Eerste behandeling 300ml per 10m3 water
  • vervolgens elke 5 - 7 dagen: 80ml per 10m3 water
  • additionele dosis na regenval: 80ml per 10m3 water
  • Bij zichtbare algen (groen water) 530ml per 10m3 water
 • Tijdens de dosering dient de pomp in werking te zijn
 • Altijd de producten toevoegen aan het water, niet andersom.
 • Bij voorkeur niet combineren met andere producten. 

Bij reeds aanwezige algen (groenachtig water) eerst een schokbehandeling toepassen. 

Anti-alg online bestellen

Bestel jouw anti alg voordelig en direct online bij Zwembad Company. Hou er rekening mee dat bij anti als grotere hoeveelheden gebruikt worden. Het kan voordelig zijn om voor 5 liter Melpool anti alg te gaan. Kijk hiervoor bij de opties.  

Wil je eerst advies of heb je nog twijfels over het product. Neem dan eerst contact met ons op en stel jouw vragen. We helpen je er graag met het schoonhouden van jouw zwembad.