Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Maximum aantal m3

Model

Warmtepomp

Een warmtepomp zet de buitenlucht om in warmte en zorgt ervoor dat het zwembadwater altijd een aangename temperatuur heeft en het zwemseizoen verlengd wordt vanaf april tot en met september. Op warme dagen tijdens hartje zomer verwarmt de zon het zwembad vaak meer dan voldoende, maar op koelere dagen of als de dagen korter zijn of worden, zoals in het voorjaar, nazomer of herfst is een warmtepomp een prima uitkomst die op een zeer efficiënte en energiezuinige manier je zwembad verwarmt. Wil je van april tot en met september genieten van je zwembad dan kun je niet meer om een warmtepomp heen.

1- van resultaten weergeven

Warmtepomp

Warmtepomp zwembad

De zwemwatertemperatuur ligt normaal gesproken zo tussen de 26 en 28 graden celcius. Een warmtepomp kan in de regel verwarmen tot 30°C. Perfect dus voor het op temperatuur houden van het zwembad. Het is wel erg praktisch als het zwembad afgedekt wordt wanneer het niet gebruikt wordt. Dan vervliegt de warmte ook niet. Een warmtepomp kan vaak al bij een buitentemperatuur van 15 graden gebruikt worden. 

Verwarmingspomp

De warmtepomp of verwarmingspomp is een effectieve en energiezuinige manier om je zwembad te verwarmen. De zwembadpomp pompt het water door het filtersysteem. Daarna gaat het water naar je warmtepomp. Deze verwarmt het water en het schone en verwarmde water stroomt weer door naar je zwembad.

Waarom een warmtepomp en geen zonnecollectoren?

Zonnecollectoren zijn een goed idee. Ze hebben alleen een aantal problemen. Zo moet je een zwembadpomp hebben die het water naar de benodigde hoogte kan pompen. En wat dacht je er van als de zon niet schijnt? De warmtepomp heeft deze problemen niet. Zo kan de warmtepomp gewoon op dezelfde hoogte als het filtersysteem. Daarbij is de warmtepomp minder weersafhankelijk.