Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Winterklaar

Wanneer het zwemseizoen op zijn einde loopt. Wanneer de temperatuur onder de 15℃ zakt. Tijd om het zwembad klaar te gaan maken voor het overwinteren. Het winterklaar maken van het zwembad zorgt er voor dat het zwembad beschermd is tegen vorst en andere externe invloeden. 

1- van resultaten weergeven

Winterklaar

Waarom winterklaar maken van je zwembad

Bij het winterklaar maken van je zwembad komt een goede voorbereiding kijken. Wanneer je het zwembad goed voorbereidt en alles op orde hebt zul je hier de bij de start van het zwemseizoen veel voordeel uit halen. Naast bijvoorbeeld een winterafdekking, winterstoppen en reinigingsmateriaal wordt er gebruik gemaakt van wintervloeistof. Het bijhouden van je zwembad in de winter heeft veel voordelen in de zomer. Je zwembad is snel weer schoon, helder en fris om het zwemseizoen op te starten.     

Gebruiksaanwijzing:

  • Verwijder alle vuil uit het zwembad.
  • Voer daarna een chloor shock uit.
  • Na 24 uur wachten ACTI WINTER toevoegen (1L per 40m³)
  • Laat de pomp een 3-tal uren draaien voor een gelijkmatige verdeling van het product over het hele zwembad.
  • Plaats doppen op in en uitspuit plaatsen
  • Gizzmo plaatsen in de skimmer(s)

Zwembad afdekken

Na alle behandelingen en voorbereidingen is het van belang om het zwembad af te dekken om het water te beschermen. Dit is nodig om het zonlicht uit te weren. Zo voorkom je algen in het water. Daarbij bescherm je het water tegen invallend vuil.