Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Zwembadgrootte

Filters

Om het water schoon te houden van vuil is een zandfilter een must in ieder zwembadsysteem. Samen met je zwembad pomp is dit een onmisbaar onderdeel. Het zwembadfilter wordt gevuld met een filtermedium. Voorheen was dit zand, tegenwoordig verkopen wij enkel filterglas en glasparels. Zoek je een eenvoudigere oplossing? In onze filter sets vind je samengestelde sets van pomp en filter op een bodemplaat.

1- van resultaten weergeven

Filters

Hoe werkt een zandfilter?

Een zandfilter is een oud principe. Het zandfilter vul je met het filtermedium. Het water wordt continu door dit zandfilter heen gepompt. Doordat het water door het fijne filtermedium loopt, blijft vuil achter in de filter. Zo filter je eenvoudig vuil uit je zwemwater.

Waar moet je op letten?

Bij de aankoop van een zandfilter moet je op een aantal dingen letten. Als je de volgende punten in het oog houdt, kom je vanzelf bij de juiste zandfilter:

  • Let op het aantal kuub per uur. Grotere zwembaden behoeven grotere filters
  • Een sidemount filtert in de regel beter dan een topmount
  • Welk medium neem je? Filter glas of glasparels. Glasparels filteren het beste

Wat is top of sidemount

Bij een topmount zit de aanvoer boven op het vat. Dit heeft als voordeel dat het ruimte bespaart. Verder zijn topmount filters in de regel goedkoper. Bij de sidemount vaten zit de aanvoer aan de zijkant. Hiermee neemt het vat meer ruimte in beslag maar filtert het beter dan een topmount.

Wat heb je nog meer nodig?

Met enkel het filter ben je er nog niet. Om het water naar het filter te krijgen, heb je een zwembadpomp nodig. Daarbij hoort natuurlijk het benodigde leidingwerk. Verder heb je dus een filtermedium nodig. 

Zwembadfilter kopen

Heb je je keuzes gemaakt en alles in je winkelwagen staan? Dan kun je over tot bestellen. Wij verwerken je bestelling en zorgen voor een snelle levering. Heb je nog vragen over de keuze van de juiste filter? Neem dan contact met ons op.