Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Zwembad testsets

Testsets helpen om de kwaliteit van het water te waarborgen. Het is dan ook erg belangrijk dat de waterkwaliteit op peil is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er verschillende problemen ontstaan. Zowel voor het bad als voor de zwemmers. Met de testsets houd je eenvoudig de verschillende waarden in het oog en kun je bijsturen waar nodig! In ons assortiment zijn vele testsets voor zwembaden aanwezig. Van digitaal tot analoog. 

1- van resultaten weergeven

Zwembad testsets

Analoog en digitaal zwemwater testen

Eenvoudig genomen zijn er 2 opties om te testen: Analoog en digitaal. Zo zijn er de bekende strips. Aan de hand van de verkleuring op de strip, kun je bepalen welke waarde het water heeft. Maar er zijn ook digitale meetinstrumenten. Deze digitale zwemwater testers geven een zorgvuldiger resultaat.

pH Waarde meten

De pH waarde is een waarde waar veel andere dingen van afhankelijk zijn. Het is daarom ook ontzettend belangrijk om deze op peil te houden. Een juiste pH waarde ligt tussen de 7.0 en 7.6. Wanneer de pH waarde te hoog is, voeg je pH - toe. Deze brengt de waarde weer omlaag. Is de waarde te laag, voeg dan pH + toe. Dit verhoogt de pH waarde. Test na het toevoegen van pH - of + het zwembad water opnieuw om bij te sturen waar nodig.

Chloorgehalte meten

Chloor zorgt er voor dat schimmels, bacteriën en andere organismen geen kans krijgen in het zwembad. Het is dan ook nog steeds het meest gebruikte middel in het zwembad. De werking van chloor is afhankelijk van de pH waarde, dus zorg dat deze eerst op orde is. Voeg daarna chloor toe afhankelijk van de uitslag van de test.

Zwemwater testen

Als je gaat testen, gebruik dan de juiste en kwalitatieve tests. Door goed te testen en de waarden op peil te houden, blijf je zorgeloos genieten van het zwembad. Bij Zwembad Company bieden wij een uitgebreid assortiment aan testsets. Heb je een navulling nodig? Kijk dan hier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!