Logo Zwembad Company Venray

Schoonmaak

Natuurlijk wilt u een schoon zwembad! Daarom dient er met regelmaat het zwembad schoongemaakt te worden. Dit betekent niet voor iedereen hetzelfde. Zo kunt u uw zwembad bijvoorbeeld schoonhouden met een stofzuiger, borstel en een schepnet. Zoekt u iets specifieks? Kijk dan in onze categorieën om te vinden wat u zoekt.

Schoonmaak

Zwembad schoonmaken

Een zwembad blijft niet vanzelf schoon. Er vallen bladeren in, komen insecten in terecht, algen zetten zich aan de wanden, en nog veel meer. Zaak dus om uw zwembad goed schoon te houden. Dit kan op verschillende manieren. Denk eens aan zwembadrobots die het werk voor u doen. Maar ook als u het zelf wilt doen, denk dan eens aan een borstel en handmatige stofzuiger.

Stofzuigers

Een stofzuiger voor het zwembad doet in feite hetzelfde als een stofzuiger in huis. De stofzuiger zuigt algen en vuil op van wanden en vloeren in het zwembad. Er zijn eenvoudig genomen 2 opties, afhankelijk van uw budget en hoeveel werk u zelf wilt doen:

Borstels

Zwembad borstels zijn effectief bezems voor in het zwembad. Deze borstels worden gebruikt om handmatig vuil los te maken op de bodem en wand van uw zwembad. We bieden verschillende maten aan. Zo is het aan te raden om voor een brede borstel te gaan wanneer u een groot zwembad heeft.

Schepnetten

Een schepnet is ideaal om vuil uit het water te vissen. Denk aan takjes, gras en bladeren. Om goed overal bij te kunnen, is het aan te raden om een telescopische steel aan uw schepnet te maken. Zo kunt u eenvoudig tot aan de bodem. Houdt er wel rekening mee dat er een verschil is in een bodem schepnet en een oppervlakte schepnet.

Stofzuiger slangen

Om uw stofzuiger aan te sluiten op de filter, heeft u een slang nodig. De slang sluit u aan op uw stofzuiger, en aan de filter. Op deze manier wordt het vuil meteen afgevoerd via de stofzuigerslang.

Telescopische stelen

Bij een handstofzuiger of borstel is een telescopische steel aan te raden. Handig voor wanneer u niet ver genoeg in het zwembad komt. Het voorkomt zo dus ook problemen. De stelen zijn er in verschillende lengtes. Zo vindt u altijd een lengte die bij uw situatie past.

Zwembad folie reiniging

Door het gebruik van het zwembad, is het onvermijdelijk dat er vet in het water komt. Dit kan huidvet zijn, maar ook zonnebrandcrème. Deze vetten zetten zich af op uw folie. Dit zorgt voor een vuile rand aan de waterlijn. De foliereinigers zorgen ervoor dat u deze afzet weg kunt halen en uw folie er weer piekfijn uitziet.