Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Grootte zwembad

Merk

Pompcapaciteit

Energiezuinige zwembadpompen

Bespaar tot 90% op uw energiekosten!

Met een energiezuinige zwembadpomp ben je in staat de energiekosten drastisch te verminderen ten opzichte van standaard zwembadpompen. 

Doordat je zelf de snelheden kunt bepalen van de energiezuinige zwembadpomp en dus voor elke toepassing een optimale snelheid heeft, bespaar je al geld. Wil je de zwembadinstallatie graag uitbreiden of veranderen door bijvoorbeeld een warmtepomp aan te sluiten, kan een energiezuinige zwembadpomp daar eenvoudig in meegaan. Met één druk op de knop verandert u uw snelheid en is de zwembadpomp weer aangepast aan zijn nieuwe omgeving.

1- van resultaten weergeven

Energiezuinige zwembadpompen

Bespaar tot 90% op uw energiekosten!

Doordat de snelheid van een energiezuinige zwembadpomp variabel is, draait de pomp niet continu op volle snelheid. Doordat de pomp dus minder hard hoeft te werken, is er ook minder elektriciteit nodig. Dit zorgt dus voor een daling in de energiekosten. Verder zorgt het voor een verlengde levensduur van de pomp, aangezien de zwembadpomp minder slijt.

Hoe werkt een energiezuinige zwembadpomp?

We hebben al uitgelegd dat de snelheid van deze zwembadpompen variabel is. Dit zorgt er voor dat er minder water verplaatst wordt. De snelheid is met een druk op de knop te regelen. Er zit een display op de pomp waarmee de pomp ingesteld kan worden. Koop je een de Pentair Intelliflo? Dan kun je er ook nog een display bij kopen die je op kunt hangen op bijvoorbeeld ooghoogte. 

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een variabele zwembadpomp?

Tussen de variabele zwembadpompen zitten nogal wat verschillen. Daarom is het slim om van te voren na te denken over de vereisten die je stelt aan de pomp. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Moet de pomp te programmeren zijn voor verschillende doeleinden?
  • Welke pompcapaciteit heb je minimaal nodig voor het zwembad?
  • Hoe belangrijk is het geluidsvolume van de pomp?

Hulp nodig bij de keuze voor een energiezuinige zwembadpomp?

Kom je er nog niet helemaal uit welke pomp nu bij jouw zwembad past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag naar de juiste pomp!