Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Solar oplossingen

Zonnecollectoren zwembad

Voor wie milieuvriendelijk en lagere kosten wilt, is een zonnecollector ideaal voor het verwarmen van het zwembad. De zonnecollectoren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld de zonnecollectoren voor het dak, maar ook opties voor op de grond of een stellage.

1- van resultaten weergeven

Solar oplossingen

Zonnecollectoren voor het zwembad

Zwembad zonnecollectoren zijn in principe ontzettend eenvoudig in de werking. het water wordt door de pomp door de collectoren gepompt. Deze zonnecollectoren geven de warmte van de zon af aan het water. Er zijn verschillende soorten collectoren die wij verkopen.

Zonnepanelen

Zonnenpanelen zijn zonnecollectoren welke op het dak geplaatst worden. Doordat deze collectoren op het dak liggen, is er wel een sterke pomp nodig om het water omhoog te pompen. De grootte en hoeveelheid van de panelen hangen af van de grootte van het zwembad. Hierbij houden we een vuistregel aan van het zwembad oppervlak. Als het zwembad 3x8 meter is, is er dus 24m2 aan panelen nodig. Indien er een isolerende afdekking is, kan deze hoeveelheid verkleint worden met 60%.

Solarbollen

De solarbollen zijn handzamer en hoeven niet op een dak geplaatst te worden. In de regel staan ze naast het zwembad op de grond of een stellage. De solarbollen worden vaak gebruikt bij grote opzetzwembaden zoals van bestway. De bollen kunnen eenvoudig in serie geplaatst worden. 

Solarmatten

De solarmatten zijn hetzelfde te gebruiken als de solarbollen. Ze zijn eenvoudig naast het zwembad te plaatsen. De solarmatten zien we vaak terug naast de kleinere bestway zwembaden.