Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Vlokmiddel

Vlokmiddel zwembad

Vlokmiddel zorgt er voor dat kleine deeltjes, zoals aarde, stof en algen in het zwembadwater samenvlokken. Door het samenvlokken zijn deze deeltjes eenvoudig te verwijderen. In ons aanbod bieden wij verschillende producten om dit te doen.

1- van resultaten weergeven

Vlokmiddel

Vloeibaar vlokmiddel

Het vloeibaar vlokmiddel welke wij verkopen wordt eenvoudig toegevoegd aan het zwemwater door het in de skimmer of overloop te doseren. Houdt hierbij rekeing met de hoeveelheden, te veel kan averechts werken. Vuistregel is 20ml per 10m3 per keer. Indien nodig moet dit een aantal keren herhaald worden.

Vlokmiddel tabletten

Vlokmiddel in tabletvorm worden ook gedoseerd via de skimmer. Deponeer in de skimmermand 1 zakje per 25 m3 water. Tip: Voeg het vlokmiddel in de avond toe, laat de filter nog een tijd draaien en laat de acti floc zijn werk doen in de avond / nacht. Hierdoor heb je de minste hinder van het gebruik van vlokmiddel.

Wanneer vlokmiddel gebruiken

Groen water

Als het zwembad groen water bevat is de kans groot dat er algen in het water zitten. Als er algen gedood worden, komen er fijne deeltjes vrij die door de filter glippen. Hiervoor is het vlokmiddel een oplossing.