Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Plunge Pools zelfbouwpakket

Plunge Pools zijn de trend van nu

Zwembaden zijn nu geschikt voor iedere, maar dan ook echt iedere tuin. Dankzij de komst van Plunge Pools kunnen er nu zwembaden geplaatst worden in de kleinste tuinen. Een Plunge Pool is geschikt om lekker in te plonzen, om in te trainen en om lekker in af te koelen. Door het kleine formaat past het Plunge Pool in menig tuin.

Met behulp van Zwembad Company bouw je je eigen Plunge Pool in de tuin. Wij zorgen voor het materiaal, het advies en de tips en de tricks. Hierdoor kun je zelfverzekerd jouw Plunge Pool zelf bouwen. 

Wil je graag een groter zwembad, bekijk dan de verschillende bouwkundige zwembaden.

1- van resultaten weergeven

Plunge Pools zelfbouwpakket

Wat is een Plunge Pool

Een Plunge Pool is een zwembad met een kleiner formaat. Hierdoor is het uitermate geschikt om te plaatsen in tuinen die minder oppervlakte hebben. Het biedt een oplossing voor mensen die graag plonzen maar niet perse baantjes willen trekken. 

De naam Plunge Pool komt 

De naam Plunge Pool klinkt als een Plons Pool. Een zwembad waar je in kan plonsen. Toch is de naam niet gerelateerd aan het plonsen wat je in dit zwembad kunt doen. De naam Plunge Pool komt van een verschijnsel dat je vaker ziet bij stevige watervallen. Doordat het water met kracht omlaag komt en de bodem raakt slijt de onderkant en de zijkant naast de waterval. Hierdoor ontstaat en een 'kuil' onder de waterval die perfect geschikt is om in te zwemmen. Deze kuilen worden Plunge pools genoemd.  

Kun je zelf een Plunge Pool bouwen? 

Een Plunge Pool kun je zeker zelf bouwen. Op het internet wordt links en rechts aangegeven dat dit niet mogelijk is. Echter met de hulp van de professionals van Zwembad Company kun je zelf een Plunge Pool maken. Wij zorgen ervoor dat je de juiste materialen ontvangt, de juiste uitleg en we komen langs voor tips en tricks. Ook jij kan een Plunge Pool bouwen, samen met Zwembad Company.   

Verschillende soorten Plunge Pools

Bij Zwembad Company bieden we verschillende soorten Plunge Pools aan. Om ervoor te zorgen dat een Plunge Pool voor iedereen beschikbaar is bieden wij de volgende mogelijkheden.

Zwembad voor de kleine tuin 

Het zwembad voor de kleine tuin is de Plunge Pool. Met een klein formaat weet je zeker dat het past in jouw tuin. Daarnaast is een Plunge Pool een echter aanwinst in je tuin. Het geeft een uitstraling van luxe en conform. 

Sporten in een klein zwembad

Wanneer je wilt sporten in een Plunge Pool dan is een Olympic Pool de oplossing. Met de Olympic oplossing heb je een klein zwembad waarbij gebruik wordt gemaakt van een krachtige tegenstroom. Door de tegenstroom kun je tegen de kering in zwemmen en trainen zonder dat je hiervoor baantjes moet trekken. Perfect voor de sportieve zwemmer.    

Voordelen en nadelen van een Plunge Pool

Een Plunge Pool heeft verschillende voordelen, denk hierbij aan

  • Klein formaat 
  • Snel schoon te maken en schoon te houden 
  • Minder krachtige/dure filterpomp en zandfilter nodig 
  • Meer ruimte in de tuin voor andere items 
  • Perfect om in te plonzen en in af te koelen 
  • Het water is sneller warm dan bij een regulier zwembad vanwege de kleinere inhoud

De nadelen van een klein zwembad 

  • Er kunnen geen baantjes getrokken worden in een Plunge Pool 
  • Het wordt niet aangeraden om met opblaas speelgoed aan de slag te gaan in een Plunge Pool vanwege het formaat.