Onze winkel is uitsluitend op zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00
Logo Zwembad Company Venray

Zandfiltersets

Filter zwembad

Je wilt toch ook een schoon zwembad waarin je op een veilige manier kunt zwemmen? Dan is een zandfilterpomp de ideale oplossing. Het is het belangrijkste onderdeel van het zwembad. Deze pomp zorgt ervoor dat het zwembadwater gezuiverd wordt. Neem een kijkje op onze website voor het actuele aanbod zwembadpompen met zandfilter.

1- van resultaten weergeven

Zandfiltersets

Zandfilterpomp

Een zandfilterpomp in het zwembad zuigt het zwemwater via een skimmer of bodemput. Een ingebouwde voorfilter in de motor van een zandfilterpomp zorgt ervoor dat het grove vuil wordt opgevangen zodat het niet in de zandfilter zelf terecht kan komen. Het fijnere vuil wordt door het filterzand in de zwembadpomp gefilterd. Daarna wordt het schone water weer teruggepompt in het zwembad. 

Wij leveren diverse zwembadpompen met zandfilter voor iedere situatie. De grootte van het zwembad is geen probleem, wij hebben voor iedere inhoud een geschikte zandfilterpomp. Onze zandfilterpompen zijn allemaal van de hoogste kwaliteit en zelf aanzuigend. Iedere pomp is voorzien van een 6-wegventiel met de volgende instellingen:

  • De filterstand van de zandfilterpomp.
  • De “waste” stand. Deze stand zorgt ervoor dat het water rechtstreeks naar het riool wordt afgevoerd. Zo maakt u uw zwembad eenvoudig leeg.
  • Gesloten stand. Wanneer u de zandfilterpomp langere tijd niet gebruikt dient deze op gesloten stand te staan.
  • De terugspoelstand. Deze stand wordt gebruikt wanneer u een drukverhoging van 0,2 bar ziet of wanneer een druk van 1,3 bar wordt bereikt. Hiermee wordt het vuil dat is gefilterd uit het zand gespoeld en in het riool geloosd. Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
  • Circuleren van ventiel instelling. Deze stand selecteert u wanneer u over de skimmer in het water bijvoorbeeld vloeibaar chloor wilt toevoeren. Het water gaat dan niet door uw filter.
  • Dit is een korte instelling van maximaal 1 minuut die na het terugspoelen plaatsvindt. Hiermee wordt het opgewaaide filterzand gespoeld.

Filterzand zwembad

Tegenwoordig is het meeste toegepaste filtermedium in een zandfilterpomp filterzand speciaal voor zwembaden. Dit is kwartszand welke altijd om de 3 tot 4 jaar vervangen moet worden. Echter is er nu ook een nieuw soort filtermedium. Dit wordt filterglas of ook wel glasparels genoemd. Deze hebben verschillende voordelen ten opzichte van zwembad filterzand. Zo zorgen deze voor een betere waterkwaliteit en zijn ze minder vatbaar voor verontreiniging. Daarnaast verwijderen ze kleinere vuildeeltje uit het water dan filterzand.

Koop zandfilterpomp en filterzand eenvoudig bij Zwembad-Company

Bij ons kun je eenvoudig een zandfilterpomp voor je zwembad kopen en filterzand of glasparels bestellen. Weet je niet welke zandfilterpomp geschikt is voor je zwembad? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.