Logo Zwembad Company Venray

Kenmerken van onze sauna's

Kenmerken van onze sauna's

Incoloy-M heaters (met 30 jaar garantie)

Maximale straling, minimaal energieverlies


De stralers in de Health Wave sauna’s zijn de zogenaamde Incoloy-M heaters.


Dit zijn keramische heaters die zijn gecoat met Incoloy, een metaal legering die actief wordt bij hoge temperaturen. De Incoloy verdeelt de warmte geleidelijk door de heater zodat er een constante lange golf lengte (IR-C) wordt gerealiseerd. Medisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze lange golf infrarood het meest overeenkomt met de infraroodwarmte die door ons eigen lichaam wordt geproduceerd. Dit is dan ook een veilige vorm om het menselijk lichaam te verwarmen en therapeutisch te laten werken.

De behuizing van de heater gecombineerd met de straler zelf geeft u een maximale lange golf straling aan de voorzijde van de heater, met een minimaal energieverlies aan de achterzijde van de heater. De golflengte die wordt uitgestraald door de heaters bedraagt 6 tot 7 microns.


30 jaar garantie


Wij hebben de heaters speciaal ontworpen om gelijke lange golf stralen te produceren. Ze hebben een bijna oneindige levensduur waardoor wij een garantie van 30 jaar op de heaters geven. U geniet dus jarenlang van deze moderne techniek in de infrarood sauna.

_mg_0858.jpg

Full spectrum heaters (met 6 jaar garantie)

De heaters welke in de Health-Wave Red Label infrarood sauna’s worden gebruikt zijn de zogenaamde full spectrum stralers.

De Health Wave Red Label infrarood sauna’s gebruiken de zogenaamde Full spectrum heaters. Deze geven zowel korte golf 27% (IR-A), midden golf 58 % (IR-B) en lange golf 15% (IR-C) straling af. Hierdoor profiteert u van een dieptewerking van max. 4 á 5 mm waardoor u op een therapeutische basis geniet van uw infraroodsauna.


Direct warmte

De Full-spectrumstraler heeft geen opwarmtijd nodig: zodra u de Full-spectrumheaters aanzet, voelt u de warmte al. In ongeveer 15 minuten haalt u hetzelfde intense niveau als 30 minuten in een sauna met andere stralers. Op deze kwalitatief zeer hoge stralers geven wij 6 jaar garantie.

fullspectrumheaters.jpg

Red Cedar met helende eigenschappen

Voordelen van Canadees red cedar hout

Wij maken alleen gebruik van Canadees Red Cedar hout voor de binnen- en buitenzijde van de sauna. Omdat:

 • Red Cedar is een zachte houtsoort. Hierdoor splijt of scheurt het hout niet ten gevolge van het opwarmen en afkoelen van de sauna. Dit in tegenstelling tot hardere houtsoorten die dit wel doen.
 • Red Cedar hout bevat een aromatische olie die helende en reinigende eigenschappen heeft tijdens het gebruik van de sauna. Red Cedar hout helpt ook overbodig vocht uit het lichaam af te voeren.
 • Red Cedar is van nature rot- en schimmelvrij door de cedarolie die het bij zich draagt. Dit is vooral belangrijk in sauna’s waarin vocht, hitte en het menselijk lichaam samenkomen; een ideale omgeving voor bacteriën.
 • Iedere cabine gefabriceerd uit Red Cedar hout is uniek. Het kleurenstelsel van het Red Cedar varieert van een lichte honingkleur tot een diepe walnoten-kleur.
 • Red Cedar hout kan binnen in de sauna eenvoudig met een fijn schuurpapier worden behandeld om krasjes of beschadigingen te herstellen.

Download hier het FSC certificaat betreffende het Redcedar hout.

red-cedar.jpg

1fsc.jpg

Kleurentherapie (Chromotherapie) LED

Genezen door middel van kleuren was waarschijnlijk een van de eerste technieken die de mens gebruikte.

Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam. Ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken.

Ons humeur, onze gedachten en daardoor ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt in sauna’s en infraroodsauna’s kleurtherapie toegepast.


Kleurentherapie (chromotherapie) is de wetenschap die verschillende kleuren gebruikt om vibraties van het lichaam te stabiliseren of wijzigen. Deze vibraties bepalen gezondheid, rust en harmonie.

Rood:

 Activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht. Ook de hersenen, longen en spieren worden behandeld. Bovendien werkt de kleur rustgevend.

Geel:

 maakt hongerig en werkt dus eetlustversterkend en helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

Blauw: 

werkt verkoelend en verfrissend, het verhelpt slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding en werkt gunstig op de celdeling.

Groen: 

werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en hoesten. Het beïnvloed de hersenen en de longen.

led.jpg

led-health-wave-nieuw.jpg

Ergonomische zitvlakken en rugdelen

De Health-Wave cabines zijn uitgerust met ergonomische zitvlakken en rugdelen.

Wat is er nu vervelender dan in een sauna op een zitvlak of tegen een rugdeel aan te zitten wat niet comfortabel zit.

Wat houdt ergonomie in?
 • Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen wordt bevorderd.

In onze cabines zijn dan ook zitvlakken en rugsteunen ontwikkeld die de houding en positie tijdens het gebruik van de sauna verbeteren. Zo geniet u meer ontspannen in een sauna en geeft u uw spieren optimale rust, zonder dat u krampachtig plaats moet nemen in de sauna.

ergonomische.jpg

Radio, CD/MP3-speler met USB en SD-Card slot

Uw favoriete muziek binnen handbereik terwijl u geniet van uw infraroodsauna? Dat kan met de ingebouwde radio/cd speler welke standaard tot iedere cabine behoort.

De radio/cd-speler kan door middel van een eenvoudige handeling te voorschijn worden gehaald uit het plafond van de sauna. Wanneer u de radio/cd speler niet wilt gebruiken, bergt u deze gewoon weer op door het luikje dicht te klappen en het vast te zetten door middel van de bijbehorende sluiting of magneet.

De radio/cd-speler is uitgerust met de volgende functies:
 • AM/FM ontvanger
 • Cd/MP3 speler
 • Mogelijkheid om externe MP3-speler aan te sluiten zoals bv een iPod
 • Slot voor USB stick
 • Slot voor SD-Card
 • 30 voor programmeerbare zenders
 • Wide screen kleuren LCD scherm
 • AUX audio input
 • Elektronische volume regeling
 • RCA audio output

radio-cd-speler.jpg

Energiezuinig, hoge kwaliteit en betaalbaar

Een Health Wave infrarood sauna verbruikt bijzonder weinig energie.


Het saunagebruik kost u per keer niet meer dan € 0,25*.


De cabines zijn van hoogwaardige kwaliteit en de aanschaf van uw eigen sauna is zeer betaalbaar. En u kunt gewoon uw eigen stopcontact gebruiken.


Zo beschikt u thuis zonder extra energiekosten over een eigen wellness!

Lange levensduur

In de Health-Wave sauna maken we gebruik van Incoloy-M heaters.


De speciale behuizing van de heater zorgt voor een maximale golfstraling (6 – 7 microns)


aan de voorzijde en een minimaal energieverlies aan de achterzijde.


De heaters zijn van een dermate kwaliteit dat wij maar liefst dertig jaar garantie


bieden op deze warmtebronnen.

drankschapje.jpgdeurklink.jpg

Standaard uitrusting Health-Wave infrarood sauna’s

 • Incoloy-M, magnesium dioxide stralers (30 jaar garantie)
 • Canadees Red Cedar van binnen en buiten
 • Luifelverlichting 
 • Hoekschapje(s) voor drinkglazen
 • Digitale display aan binnen- en buitenzijde
 • LED kleurentherapie
 • Radio/CD/MP3 speler
 • Leeslampje
 • Spiegelglasbeglazing, veiligheidsglas
 • Edelstalen handgreep
 • Ergonomisch ontworpen rugdelen
 • Ergonomisch ontworpen zitbank
 • Temperatuur instelbaar tot 70 graden Celsius
 • Eenvoudige montage door speciaal clicksysteem